XVI. Kardok Ünnepe

Karakteralkotás (Update: 2023.12.29.)

2023.11.27. 08:56 anarion


karakteralkotas_2.jpg

Már korábban is felmerült, hogy ha már egyszer az Első Törvénykönyv alapján szervezünk egy szerepjáték találkozót, akkor miért használunk olyan karakteralkotási módszert, amely bár mindent lényegi elemet tartalmaz, mégis alapjaiban eltér az ott leírtaktól. 

A másik felvetés az volt a játékosok részéről, hogy a karakter megalkotásához oldalak tucatjain kell átrágniuk magukat, és a karakter megalkotása így akár órákba is telhet.

Erre eddig az volt a válaszunk, hogy azért, mert így lehet igazán egyedi karaktereket készíteni... És mert - személy szerint nekem - tetszett a Krónikák.hu Előtörténet Alapú Karakteralkotási rendszere. 

Aztán ebben az évben gondoltunk egyet, és arra a döntésre jutottunk, hogy legyen. Készüljenek a karakterek az Első Törvénykönyv alapján, de azért tettünk bele egy kis csavart, hogy mindenki a saját szája íze szerint formálhasson a végeredményen.

Így született meg az alábbi karakteralkotási módszer, amely egyetlen A4 oldalon elfér:

      • A karaktereket az Első Törvénykönyv (ETK)  szerint kell elkészíteni, 5000 Tp-ből.
      • Felhasználható még a Második Törvénykönyv (MTK), a Harcosok, Gladiátorok, Barbárok (HGB), az Új Tekercsek (ÚT), és a Papok, Paplovagok (PPL) 1-2 kiadványok, valamint a Rúna magazinok anyagai.
      • Ha egy leírásában vagy szabályban változás van, mindig az újabb kiadás a mérvadó. Így például a papok esetén, ahol eltérés van az ETK és a PPL-ben leírtak között, ott a PPL-ben leírtakat kell figyelembe venni.
      • A képességek, a fájdalom pontok és az induló vagyon meghatározásánál minden k6 dobás 4-nek, minden K10 dobás 6-nak számolandó.
      • A különleges felkészítést – amennyiben a játékos élni kíván vele – az esetleges faji módosítók és a KAP-ból elköltött pontok felhasználását követően KAP-ból lehet végrehajtani. A 19-es képesség 10 KAP, a 20-as képesség további 20 KAP.
      • A karakterek Érzékelés képességét az Új Tekercsek alapján kell meghatározni (10. oldal)
      • A Képzettségek használata esetén az Alapfok (Af) és Mesterfok (Mf) rendszert alkalmazzuk.
      •  A karakterek kezdő felszerelését az ETK alapján kell meghatározni.
      • A karakterek az induló vagyon szorozva a karakter szintjével összegű aranyból gazdálkodhatnak.
      • A karakterek személyre szabhatósága érdekében minden játékos elkölthet további 100 Karakter Alkotási Pontot (KAP) az alábbiak szerint:

 

        10 KAP = + 1 Képesség pont               

        3 KAP    = + 1 Manapont (Mp)

        2 KAP    = + 1 Pszi pont

        2 KAP    = + 1 Harcmódosító (HM)

        1 KAP    = + 1 Fájdalom pont (Fp)

        1 KAP    = + 1 Képzettség pont (Kp)

        1 KAP    = + 10 arany

        Egy típusra maximum 50 KAP költhető.

 A karakteralkotás menete letölthető; >>> itt

Update:

1)

Mivel már nem csak a régi, hanem az új, 30 éves jubileumra kiadott ETK is használható, és biztosan lesznek, akik ezt fogják használni a karakterük elkészítése során, ezért kérem, hogy az 

>>>itt található hibajegyzékkel együtt használják.

2)

Ugyan nem került leírásra, de a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is olyan karaktereket várunk, akik független kalandozók, akik nem kötődnek egyetlen szervezethez és politikai hatalomhoz sem. Nem feltétel, hogy összeszokott csapatot alkossanak, lehetnek a karakterek egymás számára akár ismeretlenek is, akik a kaland során ismerkednek össze. A lényeg, hogy a történet elején ugyanannak a felhajtónak dolgoznak.

Ha egy csapatnak mégis közös koncepciója lenne, akkor a csapat előtörténetében írják meg, hogy miért vannak Caedon városában a kaland kezdetén, és miért dolgoznak hasonszőrű kalandozókkal együtt ottani felhajó(k)nak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kardokunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr7418268119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása