XIII. Kardok Ünnepe

Bevezető az Ősi árnyak visszhangjai kalandhoz

2019.12.21. 09:45 anarion

 

Előhang*

 

Másfél évvel vagyunk a Sötét Együttállás után, amely évben megszaporodtak a túlvilági befolyással kísért események és démonikus beavatkozások szerte Yneven. Orwella visszatérési próbálkozásáról és Amhe-Ramun manifesztációjáról csak a kiválasztott kevesek tudnak, de az elmúlt évben Ynevet elárasztó démonikus lények és kísértetek, az árnyakból előbukkant gonosz szekták sok munkát adtak a földrészt járó kalandozóknak.

A világ lassan megnyugszik, bár Észak-Yneven egyre inkább érezni a levegőben a feszültséget, amelyet csak fokoz Tiadlan királyának két héttel ezelőtti meggyilkolása, az ennek következtében az országban kialakult politikai helyzet, és az, hogy még mindig semmit sem tudni az egy évvel ezelőtt eltűnt Kék Hercegről és a hadúri lobogójáról.

Erigow hercegének másfél héttel ezelőtti meggyilkolása pedig csak tovább fokozza a feszültséget. 

Sokan már egy újabb zászlóháború kitörésének lehetőségéről beszélnek, bár azokat a tanultabb, történelemben jártasabb elmék csak egy kézlegyintéssel intézik el. Hiszen elég végignézni az elmúlt évezredek zászlóháborúin, és azonnal látható, hogy a mintegy 2500 évvel ezelőtt lezajlott II. és III. zászlóháború kivételével, amelyek között csak egy emberöltőnyi (50 év) telt el, a zászlóháborúk évszázados kihagyásokkal, de legalább száz év elteltével követték egymást. Még a közel száz éven át tartó, és a Quiron-tenger feletti uralomért tartó IX. zászlóháború után is több mint száz év telt el a következőig. A XIII. zászlóháború pedig csupán 75 évvel ezelőtt zajlott. Nem, nem lesz itt zászlóháború. Lehet, hogy a Két Hold országai és Toron időnként marakodnak és torzsalkodnak, ahogy azt mindig is tették, de hogy egy újabb zászlóháború? Kizárt. Hiszen a dwoonok most fejezték be az erődrendszerük kiépítését a Piderák vonulatain. Ennek tükrében pedig, még a Háromfejű birodalma sem annyira eszement, hogy a Napisten országának határán véreztesse ki a légióit. 

Úgyhogy, lehet, hogy lesznek határvillongások, de ez is csak egy olyan erőfitogtatás lesz, mint a 19 évvel ezelőtti, amikor számos Tharr szentélyt pusztítottak el Ynev szerte a vörös hadurak és az általuk feltüzelt kalandorok és kalandozók. Akkor is harcoltak, és mindenki láthatja, hogy abból sem lett háború. 

Ebben a légkörben találkozunk a hőseinkkel, akik Erigowban tartózkodnak éppen, a városban, amely meggyilkolt uralkodójának temetésére készül. A hangulat komor, minden vigadalmat, zenét, szórakozást betiltottak az amúgy élénk életéről ismert városban. Az épületeket mindenfelé fekete lobogók és kelmék fedik, az egész város gyászol. Az utcákon az emberek komor arccal sietnek dolguk után, és ha össze is verődnek valahol, akkor is a gyilkosság a téma, és hogy vajon tényleg Toron keze van-e benne? Hogy igen, azt megerősíteni látszik, hogy szinte hajtóvadászatot indítottak toroniak után, az idegeneket megállítják és ellenőrzik az utcákon a városi őrök, és városból távozni kívánókat alapos ellenőrzésnek vetik alá, amelyben Doranból hozatott mentalisták is közreműködnek. 

Mindenki arra vár, hogy mi lesz a meggyilkolt uralkodó, III. Dagatere Seridiar lányának és örökösének, Erigow következő uralkodójának (akinek beiktatására a temetést követően kerül majd sor) Chrysanta hercegnőnek a következő lépése. Egyre csak érkeznek a városba a szövetséges államok uralkodói, akik valamennyien részt vesznek majd a holnapi temetésen és az azt követő napon rendezendő beiktatáson, majd pedig tanácsot ülnek, ahol megvitatják, milyen közös válaszlépéseket tegyenek. 

Addig azonban minden a gyászról szól, és a gyakran eleredő eső dacára pirkadattól alkonyatig mérföld hosszú, vörösbe (a vér és a bosszú színe) és feketébe (a gyász színe) öltözött tömeg kígyózik az ország védistene, Krad hatalmas katedrálisának márványlépcsőihez vezető utcákon, amelyben a díszes páncélzatba öltöztetett halott uralkodót felravatalozták. A rossznyelvek szerint azért zárt sisakrostéllyal, mivel a merénylők a hadúri lobogóval együtt a fejét is magukkal vitték. Ugyancsak pletykálják azt is, hogy Chrysanta hercegnő öltözete sokkal több vörös, mint fekete színű ruhadarabot tartalmaz…

 

 

 * A kaland Erigow városában kezdődik, ez azonban nem jelenti azt, hogy végig ez a város lesz a helyszín, vagy hogy a kalandnak bármi köze is lenne Erigow hercegének halálához. Ez a bevezető mindössze azt a célt szolgálja, hogy megadja a karakterek (játékosok) számára azt a hangulatot, amely Erigowban és az Északi Hármak területén uralkodik ezekben a napokban...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kardokunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr3215360976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása