Beköszönő

2014.11.17. 12:28 anarion

 

Régi adósságnak teszünk eleget ennek a blognak az elindításával, hiszen már évekkel ezelőtt elhangzott részünkről egy ígéret arra, hogy hozzáférhetővé tesszük a Kardok Ünnepe találkozók moduljait az érdeklődők számára.

Persze, az internetre jellemzően néhány oldalon már régóta fellelhető egy-egy az eddig megrendezett tíz szerepjáték találkozón lejátszott kalandokból - például a Hó hull a holtakra, a Mint szélben pergő falevelek, illetve az Ynevi Kalandozások kalandmodul gyűjteményben megjelent a legelső Kardok Ünnepe (amely egyben magus lista találkozó is volt) modulja, a Vérszín hold alatt -, azonban ez lesz az első olyan oldal, ahol egy helyen valamennyi történet megtalálható lesz.

kardos1.jpg

Az eltelt negyed évszázad alatt tíz Kardok Ünnepe találkozónak adott helyet Szombathely - volt olyan év, hogy kettőnek is -,  és minden alkalommal kalandozók tucatjai gyűltek össze az ország különböző részeiből, hogy két napra elmerüljenek a legismertebb magyar szerepjáték, a m.a.g.u.s világában.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel annak ellenére, hogy Szombathely nem éppen az ország közepén található, találkozónként 50-80 játékos vett részt a rendezvényeinken. Ezúton is szeretnénk megköszönni nekik, remélem, hogy jól érezték magukat nálunk, és azt, hogy ha egyszer szervezünk még Kardok Ünnepe találkozót, akkor újra számíthatunk rájuk.

Szintén szeretnénk még köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt közel két évtizedben segítették a munkánkat, itt kiemelten a zalaegerszegi és veszprémi szerepjáték klubbok kalandmestereire gondolok, illetve a korai időkben a Kalandmesterek Ezüst Rendjének segítségére.

Aki esetleg még nem vett részt Kardok Ünnepe szerepjáték találkozón, azok számára álljon itt egy rövid összefoglaló arról, hogy hogyan is zajlik valójában:

Mindig két naposak a találkozók, amelyek másfél napnyi tiszta játékidőt jelentenek (szombat délelőtt 10.00 órától este 20.00 óráig, illetve vasárnap délelőtt 09.00 órától 13.00-14.00 óráig). A már péntek este megérkező játékosok és a szervezők tradicionálisan egy közös vacsorán vesznek részt, ahol az új kalandozók megismerhetik a szervezőket, a régóta hozzánk járó játékosok pedig ápolhatják a korábban kialakult baráti kapcsolatokat.

Szombaton azután, egy rövid eligazítást követően kezdetét veszi a kaland, amely során a játékosok - az egyenlő esélyek és a kiegyensúlyozottság biztosítása érdekében - előre kidolgozott karaktereket, úgynevezett szereplőket személyesítenek meg. Az eltelt évek során voltak olyan szereplők, akik csupán egy-egy történet erejéig bukkantak fel, és voltak olyanok is, akiket több kalandban is eljátszhattak a játékosok, elég csak a híres-hírhedt Arel hitű rablóbandát, a Holdsólymokat megemlíteni.

A találkozó végén díjazva lettek a legjobb kalandmegoldó és szerepjátékos csapatok, illetve játékosok, valamint a találkozó nevéhez méltón minden alkalommal átadásra került egy kard is.

Még egyszer köszönjük a részvételt mindazoknak, akik az elmúlt években részt vettek bármelyik Kardok Ünnepe találkozónkon, és köszöntjük azokat, akik csak most olvasnak róla, és talán kedvet kapnak ahhoz, hogy a jövőben ellátogassanak hozzánk.

Legendák Szombathelyi Ifjúsági Egyesület

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kardokunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr86909391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása