Az acél sikolya

A III. Kardok Ünnepe találkozó kalandmodulja

2015.01.04. 12:00 anarion


Kezdetét veszi a Pyarron szerinti 3692. esztendő őszén, 
Észak-Yneven, a Pidera-hegység bérceinek árnyékában, a
Vörös Hadurak táborában…

 

 A III. Kardok Ünnepe találkozó 2005. április 23-24-én került megrendezésre Szombathelyen.

Egy három részből álló kalandsorozat első darabja - bár egyes szereplői később más, a kalandsorozattól függelten kalandokban is felbukkantak -, amely végül csak évek alatt készült el. A korábbi két rész már megtalálható itt a blogon, ideje hát, hogy az is feltöltésre kerüljön, amelyben a kalandok sorozata kezdetét veszi.

Az acél sikolya korábban még nem került publikálásra.

kardos4.jpg

Meg kell jegyezni, hogy a kalandmodul számtalan hányattatáson ment keresztül, így az ide feltöltött változata sem teljes, inkább csak egy amolyan bővített kalandvázlatnak tekinthető. Hiányoznak belőle a térképek, illetve teljes cselekmények, amelyeket ugyan említ a vázlat (például a bál, ahol a nyakékre szert tehetnek), azonban a leírásból teljes mértékben hiányoznak. Ugyanúgy, ahogyan Morgena papjainak szerepe, vagy a menekülés vissza a Vörös Hadurak vonalai mögé.

Ennek legfőbb oka az volt, hogy bár a találkozóra elkészült és tesztelésre is került a történet, annak papírra vetésével megcsúsztunk. Az elején a leírások ugyanúgy kifejtésre kerültek, mint a későbbi kalandmodulok során, azonban a végére már nem maradt idő, és valamit a mesélők kezébe kellett adni ahhoz, hogy felkészülhessenek. Így sok információ csak a mesélői eligazításon került elmondtásra (például Morgena papjainak szerepe, amely ebből a leírásról teljes mértékben hiányzik, és már mi sem nagyon emlékezünk rá azon kívül, hogy izgalmas mellékága volt a történetnek, és segítették is a játékosokat), illetve itt kerültek átadásra az akkoriban szintén csak papír alapon létező térképek is.

A korábbi publikálásnak ez volt a legfőbb akadálya, így nekiláttunk egy teljes verziónak, amely már minden szükséges információt tartalmaz, és minőségben valamint mennyiségben a többi modul színvonalát hozza. Ez azonban végül sosem készült el, mivel azt a laptopot, amelyen a teljes anyag volt ellopták... Ráadásul az eredeti kalandvázlattal együtt. Így hát, számunkra valamennyi példánya elveszett Az acél sikolya-nak. (Ennek köszönhető az is, hogy vannak időbeni ugrálások Az acél sikolya és későbbi folytatásai között, mivel a bevezető alapján később játszódik, mint a folytatásai.)

Szerencsére azonban Wild Cat a kalandmesterek részére anno elektronikus úton elküldte a kalandmodul egy példányát, és volt olyan is, aki megőrizte azt, és most, annyi évvel később, a szükség idején a rendelkezésünkre bocsátotta.

Úgyhogy, ezúton is köszönjük Gulandronak a segítséget.  
 

>> Az acél sikolya - letöltés <<

 

A III. Kardok Ünnepe találkozó az lfg.hu-n.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kardokunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr307039667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása